Publicitat
Publicitat

Onada de calor històrica

L'estiu ha entrat amb força amb temperatures per sobre dels 30 graus des de dissabte. Les previsions apunten que es mantindran així d'altes fins d'aquí a vuit o deu dies. Si es així, podríem estar immersos en l'onada de calor més forta de l'última dècada.

El termòmetre s'enfila per sobre dels trenta graus al centre del dia des de dissabte passat. I la previsió és que ho continuïn fent almenys fins el 8 o 9 de juliol. Tot plegat a resultes de la massa d'aire nord-africà que ens afecta des del cap de setmana passat. Sergi Corral, meteoròleg de Ràdio l'Escala:

Es tracta de l'onada de calor més forta dels últims deu anys. Els antecedents més destacats són els que vam viure el 2006, e 2003 o el 1982:

Davant aquesta situació, cal tenir cura a no exposar-nos més del compte als efectes del sol. Col·lectius especialment sensibles en són la gent gran o els infants:

Més detalls d'aquesta onada de calor i de la seva evolució dia a dia, a l'espai de previsió meteorològica que tanca cada dia aquest informatiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar