Publicitat
Publicitat

Els 360 festivals musicals de Catalunya sumen 1,5 milions d'espectadors i un impacte econòmic de 300M d'euros

Els 360 festivals musicals de Catalunya sumen 1,5 milions d'espectadors i un impacte econòmic de 300M d'euros. Representants de diversos certàmens van donar dilluns a Barcelona la benvinguda a la temporada d'estiu, convocats pel departament de Cultura. Entre ells hi havia l'alcalde de l'Escala, en representació del Festival Portalblau.

Els representants dels principals festivals de música de Catalunya es van trobar dilluns a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, convocats pel departament de Cultura, per saludar l'inici de la temporada d'estiu i fer repàs de l'estat del sector. A Catalunya hi ha actualment 360 festivals musicals de diversos perfil, des del Primavera Sound de Barcelona fins al Portalblau de l'Escala. En total, els festivals sumen un milió i mig d'espectadors, inverteixen 60 milions d'euros en el territori i generen un impacte econòmic global de 300 milions d'euros, segons les xifres del departament de Cultura. La trobada duia per títol 'Catalunya, País de Festivals' i va convocar una bona representació de directors i programadors del territori català, entre els quals hi havia l'alcalde de l'Escala. Darrere d'aquestes xifres s'hi amaga una variada tipologia de festivals, tant pel que fa a orientació musical, pressupost, dimensions i repercussió.

Estanis Puig, alcalde de l'Escala

A Catalunya hi ha una llarga tradició en festivals d'estiu, com demostra el fet que un 32% dels festivals tenen més de 20 anys d'antiguitat, i un 48%, entre 0 i 9 anys. La majoria es concentren en els mesos d'estiu. Quant a l'assistència, la xifra mitjana és de poc més de 12.000 persones: un 3% dels festivals acull més de 80.000 espectadors, però un 44%, menys de 3.000.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar