Publicitat
Publicitat

40 anys de l'Aplec de la Sardana

Enguany, l'Aplec de la Sardana de l'Escala celebra 40 anys de trajectòria. I ho fa amb més activitats que mai, que inclouen des d'una exposició, fins a presentacions de llibres passant per diverses audicions de sardanes.

L'exposició "Records del Pubillatge" instal·lada a la Galeria Mestral ha donat el tret de sortida a les activitats en motiu del 40è Aplec de la Sardana de l'Escala, que es celebrarà entre el 5 i el 7 de juny.

L'exposició recorda que ara fa just 5 anys l'Escala va ser Ciutat Pubilla de la Sardana.

L'Aplec arriba a la quarentena edició, un núnero rodó que es mereix un tractament especial.

Amés de l'exposició sobre Ciutat Pubilla s'han previst un bon gruix d'activitats prèvies a diumenge, dia central de l'Aplec.

Els Russinyolets, La Principal de l'Escala, la Ciutat de Girona, que fa 40 anys, i La Bisbal Jove, que en celebra 25,  són les cobles convidades.

La mateixa Ciutat de Girona i el seu tenor Josep Coll Ferrando seran els homenatjats a l'Aplec, que en sessions de matí i tarda es farà a Plaça Catalunya.

L'Aplec de la Sardana de l'Escala, que tindrà lloc del 5 al 7 de juny, arriba aquest 2015 a la 40ena edició. Una efemèride que coincideix amb els 40 anys de la cobla Ciutat de Girona, una formació que ha estat present en 29 dels 40 aplecs escalencs. Per celebrar el doble aniversari, l'organització allarga la programació. Si fins ara es concentrava en el cap de setmana de l'aplec, aquest any els actes han començat aquesta setmana. Per a l'ocasió s'han organitzat una retrospectiva i una audició per comemorar el 5è aniversari de la proclamació de l'Escala ciutat pubilla de la sardana, sessió de contes a l'entorn de la cobla i la sardana, presentacions de llibres temàtics, una conferència i danses catalanes. Pel que fa a l'Aplec serà el primer diumenge de juny, dia 7, i comptarà amb la participació de 4 cobles. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar