Publicitat
Publicitat

Sant Jordi 2015 - matí

Sens dubte, amés dels llibres i les roses, la mainada de les escoles, són els protagonistes dels matins de Sant Jordi, recorrent amunt avall les parades de la platja. El temps ha acompanyat amb un bon sol.

Un any més, el sol ha beneït la diada de Sant Jordi. Com sempre, les parades de llibres i roses s'han instal·lat a la platja de les barques. En total, una desena d'estands de llibreries i floristeries, i també d'entitats de l'Escala que aprofiten la diada per vendre productes i recollir diners per finançar les seves activitats. D'entre les novetats editorials, els llibres més demanats són d'escriptors mediàtics: el premi Ramon Llull de Xavier Bosch i l'últim llibre de Sílvia Soler "Un any i mig". Pel que fa a les roses, aquest any la sorpresa són unes roses de xocolata que no són comestibles, tot i que les flors tradicionals encara són les que tenen més tirada.

L'obertura oficial del mercat de Sant Jordi s'ha fet a les deu del matí, però, com sempre, la gran afluència de gent es registra a la tarda. Al matí el públic ha estat bàsicament els nens i nenes de les escoles que han sortit amb els mestres a passejar i veure les parades de Sant Jordi. La majoria d'ampes dels diferents centres han fet parada de Sant Jordi.

També venien roses i llibres entitats de tot tipus, com l'Associació de Catalunya contra el càncer, Intermón Oxfam i diversos partits polítics. 

Per animar el matí, els alumnes de l'escola Empúries han ofert petits espectacles en places cèntriques de l'Escala, acompanyats dels estudiants de l'Esculapi i de pares i curiosos que els han fet de públic. Els petits actors, disfressats, explicaven faules. 

A la tarda és el torn dels actes propis de Sant Jordi, com són un espectacle infantil a la platja i recital de poesia a la llar dels jubilats. A dos quarts de vuit ja és tradició que la biblioteca municipal aculli un recital de poesia amb acompanyament musical. Precisament, aquest és el segon any que la biblioteca de l'Escala celebra la revetlla de Sant Jordi amb diversos actes. Una de les activitats que s'allargarà durant tota la setmana és la Lectura a primera vista. Es tracta d'escollir un llibre d'entre els que es proposen però sense poder veure les cobertes ni fullejar-lo. Estan embolicats per regal i només se'n pot llegir un fragment. Una mena d'amor a primera vista entre el lector i el llibre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar