Publicitat
Publicitat

V Trobada d'alumnes de llatí

El Jaciment  d'Empúries ha acollit la cinquena trobada d'alumnes de llatí de les comarques de Girona, amb prop de 600 participants de 28 instituts. L'activitat central ha estat una gincama que ha servit per donar a conèixer les instal:lacions als estudiants.

Unes 600 persones, entre alumnes de 4art d'ESO i els seus professors, han participat al Jaciment d'Empúries a la Cinquena Trobada d'alumnes de llengües clàssiques de les comarques de Girona.

L'objectiu d'aquesta activitat és conèixer el jaciment greco-romà d’Empúries i que els alumnes dels 28 instituts,  que hi han participat i que han triat l’optativa de llatí a l’ESO, es trobin i es coneguin entre ells.

Una ginkama ha servit per posar a prova els coneixements adquirits.

La ginkama partia de l'àgora de la ciutat grega, on es feia la presentació de l'activitat amb la benvinguda de l'alcalde Estanis Puig.  Un minut de silenci servia per recorar els fets de Barcelona.

Des de l'Escala es recordava que quan es parla de temes clàssics es sol associar a conceptes antics, molt lluny en el temps, cosa que la realitat desmenteix.

La presència de joves a Empúries és un fet habitual, amb moltes escoles que visiten el Jaciment durant el curs, però que els allumnes que han participat de la trobada siguin de llengües clàssiques hi ha donat un valor afegit.

Les proves de la gimcana han portat els ajoves arreu del jaciment,  a les ciutats grega, romana o al museu, i també a l'exterior, a la platja situada davant la Porta de Marina.

Acabada la gimcana es servia un àpat amb menjar d'època romana portat pels mateixos alumnes amb un brindis amb llatí i demanant el sopluig dels Déus.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar