Publicitat
Publicitat

Figueres acull el Concurs Internacional Jeune Talent Escoffier 2015

Vuit joves talents de la cuina procedents de Suïssa, França, el Benelux i Corea s'han enfrontat en la final del concurs Escoffier que es va celebrar dilluns a Figueres. Aquests són els finalistes d'un centenar de participants. Es tracta d'un dels concursos de joves talents més importants del món. Entre els organitzadors hi ha el cuiner Francesc Prat, del Mas Conques de Cinc Claus.

L'associació per la transmissió i evolució de la cuina, Disciples Escoffier, va celebrar dilluns la final del seu reconegut concurs de joves talents a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, a Figueres. Francesc Prat, del Mas Conques de Cinc claus, forma part d'aquesta associació i ha estat un dels artífexs a l'hora de dur aquest concurs a la comarca. Es tracta d’un dels certamens de joves talents més importants del món, on hi assisteixen centenars de participants d’arreu cada any. Aquest any ha arribat a l'onzena edició.

La final va comptar amb la participació dels darrers vuit finalistes en les disciplines de cuina i serveis de restauració, joves vinguts de França, Suïssa, Bèlgica, Corea del Sud, Regne Unit i Canadà.

Aquest concurs forma part del Congrés Internacional de Disciplines Escoffier 2015, que s'ha celebrat a Barcelona del 21 al 23 de març. En la categoria de cambrers, el primer premi va ser pel concursant francès, el segon per País català-occità i el tercer per a Bèlgica. En la categoria de cuina, tots tres premis van recaure en dones: primer guardó per França, segon per Corea del Sud i tercer per País català-occità. 

El jurat del premi estava format per les primeres espases de la cuina catalana, com són Joan Roca, Nando Jubany o Carles Gaig.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar