Publicitat
Publicitat

L'Escala inaugura una nova escultura de Lluís Roura

Diumenge al matí, sota un xim-xim insistent, l'Escala va inaugurar una escultura de Lluís Roura d'inspiració grega situada en una rotonda d'accés a Empúries, a l'avinguda Francesc Macià. L'escultura porta per títol Miratge grec. L'acte va aixecar molta expectació.

Des d'aquest cap de setmana, el nou giratori de l'avinguda Francesc Macià de l'Escala està coronat per una escultura de l'artista Lluís Roura. L'obra, d'inspiració grega, està situada a l'accés per on passen els conductors que van cap a Empúries, i porta per títol Miratge grec. La inauguració es va fer diumenge al matí, sota una lleu pluja i davant una cinquantena de persones, entre les quals hi havia amics, familiars i admiradors de Lluís Roura i veïns de l'Escala.

L'escultura, feta amb formigó tintat i acer inoxidable, simula el coll d'una àmfora grega, sobre el qual hi ha representades quatre figures femenines que sobresurten i que recreen imatges que han estat localitzades a Empúries. De forma simbòlica, Roura ha volgut que cadascuna s'identifiqui amb un nom actual, però escrit en grec: Teresa, Paquita, Maria del Mar i Carme. 

L'elaboració de l'escultura ha estat una feina laboriosa. Per fer-la, Roura ha comptat amb l'ajuda de dos artistes, Mario Sousa i Mauro Rubio. 

A mode de curiositat, una de les quatre figures porta un mosaic a la mà que és un paisatge en miniatura de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar