Publicitat
Publicitat

Llibre de Lluís Roura

"Fluvià. Pobles i vida entorn d’un riu manyac i amable". Un llibre de Joan Carreras amb il•lustracions de Lluís Roura que ha obert aquesta setmana una campanya de finançament per la plataforma Verkami.

El protagonista absolut del llibre és el riu Fluvià, pensat en la seva globalitat, des del seu naixement a les muntanyes del Collsacabra fins a la desembocadura, a la Mediterrània, al terme de Sant Pere Pescador, en ple Parc Natural dels Aiguamolls. El Fluvià és un dels grans rius catalans que recorre íntegrament per terres gironines. I és l'únic dels grans rius sense cap embassament en tot el seu traçat, tot i que presenta un elevat nombre de rescloses.En Joan Carreras, de Viladamat, n'és l'autor del text i la fotografia:

En l'apartat d'il·lustracions, hi té un paper destacat l'escalenc Lluís Roura:

També han col·laborat al llibre el pintor Josep Estarriola, l'escriptor Josep Valls, autor del pròleg; o el mediambientalista Jordi Sargatal, autor del capítol dedicat a l'ecologia i el medi ambient del Fluvià. L'edició va a càrrec del periodista Carles Gorbs. I una de les característiques més especials és que aquesta setmana s'ha obert una campanya per al finançament del projecte a la plataforma Verkami. Joan Carreras:

El llibre es presentarà en un format d'alta qualitat, amb tapa dura, paper d'alt gramatge i a tot color. L'aportació mínima a aquesta campanya de Verkami serà de 10€ i donarà dret a sortir als crèdits del llibre en l'apartat d'agraïments; per 27€, es rebrà un exemplar del llibre; si s'aporten 35€ el llibre serà dedicat personalment. I ja més amunt, per 68€, es rebrà a banda del llibre una làmina d'una obra de Lluís Roura. La previsió és que el llibre pugui presentar-se a primers del mes d'abril vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar