Publicitat
Publicitat

La Generalitat preveu actuar a Empúries en el marc del projecte Patrimoni en acció

L'any que ve la Generalitat invertirà gairebé 1 milió 400 mil euros en millores al jaciment i el Museu d'Empúries. La inversió preveu 5 actuacions, a més d'obrir al públic l'estiu que ve el nou centre d'acollida de visitants. Aquests treballs s'emmarquen en un projecte cultural a nivell de tot el territori català anomenat Patrimoni en acció, finançat íntegrament per l'Obra Social "la Caixa". A més d'Empúries, la Generalitat actuarà en cinc zones monumentals més repartides per tot Catalunya, però aquí és on es destinen més diners. L'objectiu d'aquest pla és incrementar l'ús socials dels espais i augmentar en un 30 per cent l'afluència de visitants.  

El 2015 serà un any de canvis per al Museu d'Empúries. Aquest matí la Generalitat ha anunciat que invertirà 1 milió 351 mil euros en 5 actuacions de millora. reforma de l'stoa, reforma del criptopòrtic de la casa 1, restauració de 3 mosaics grecs, actualizació del projecte museogràfic amb les darreres descobertes del jaciment i adequació d'una sala polivalent a l'edifici del museu per tot tipus d'usos. Totes aquestes millores coincidiran en el temps amb l'obertura del nou centre d'acollida de visitants l'estiu que ve. 

Aquests treballs d'Empúries s'emmarquen en el projecte Patrimoni en acció, que impulsen conjuntament el Departament de Cultura i l'Obra Social "la Caixa". Aquest pla preveu la rehabilitació de sis dels principals conjunts monumentals de Catalunya i una inversió de gairebé 2 milions d'euros, assumida íntegrament per "la Caixa", dels qual més d'un milió van a parar a Empúries. L'objectiu és posar en valor aquests monuments i fomentar l'ús i el coneixement del patrimoni cultural català a partir de la rehabilitació, restauració i millora dels serveis. 

{{ tall Ferran Mascarell, conseller de Cultura. Jaume Giró, director general Fundació Bancària "la Caixa" }}

Aquesta és la primera fase d'aquest Patrimoni en acció. La voluntat és repetir-lo cada any. A llarg termini, en els propers 5 anys, aquest pla ha de permetre incrementar l'afluència de visitants en un 30 per cent. 

A la roda de premsa, que ha aixecat molta expectació mediàtica, hi han assistit la directora del museu, Marta Santos, i l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar