Publicitat
Publicitat

L'exbecari Xavier Escribà exposa a Figueres i Torroella.

El projecte "L'hora blava" de Xavier Escribà, guanyador de la beca de primavera l'any 2012 es mostrarà aquest hivern a Figueres i l'any vinent a Torroella. El seu autor recorda amb gran satisfacció l'experiència viscuda a la casa forestal de l'Escala com una de les més gratificants de la seva carrera.

"L'hora blava" és el títol que es va donar al treball que l'artista plàstic Xavier Escribà va desenvolupar en el transcurs de la Beca de Primavera de 2012. Uns mesos en el transcurs dels quals Escribà va convertir el terrat de la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries en un punt de recollida de blaus, el de l'alba i el capvespre, situats entre dos blaus més, el dle cel i el del mar. En aquell treball, Escribà deixava que pigments de pintura dipositats a terra sedimentessin lentament perquè les múltiples capes de pintura que anava aplicant s'assequessin de forma natural. El fruit d'aquell treball es podrà veure aquest hivern vinent al Museu de l'Empordà de Figueres, entre el 12 de desembre i el 15 de febrer. Escribà recorda amb il·lusió l'experiència:

L'exposició "l'hora blava" viatjarà l'any vinent, a partir del setembre, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i a d'altres poblacions que a hores d'ara encara s'han de concretar. Pel que fa a Xavier Escribà, la seva activitat no para i té altres projectes oberts:

La beca de primavera que concedeix cada any l'Ajuntament de l'Escala va néixer ja fa 16 anys amb l'objectiu de facilitar la creació en el món de les arts plàstiques. El seu tret diferencial és el fet que el guanyador disposa de tres mesos d'estada gratuïta en un indret emblemàtic com és la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries per a desenvolupar el seu projecte.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar