Publicitat
Publicitat

16è Premis de Narrativa Breu Víctor Mora

Mercè Bellfort es converteix en la primera guanyadora escalenca del premi de narrativa breu Víctor Mora, en la setzena edició. En la cerimònia de lliurament del premi es va presentar la figura del caganer dle Capitán Trueno. La fundació engega aquest hivern un curs d'escriptura creativa.

Hem hagut d'arribar a l'edició número 16 del Premi de Narrativa Breu Víctor Mora perquè el guanyi un escriptor -escriptora, en aquest cas- de l'Escala. I ha estat Mercè Bellfort l'escollida, amb el relat "l'etiqueta" qui s'ha guanyat aquest privilegi. La Mercè ha hagut, però, de treballar de valent. I és que ja havia estat finalista en tres altres ocasions abans de ser guanyadora. Dissabte, just al final de la cerimònia de lliurament de premis se'n mostrava així de satisfeta:

El relat guanyador porta per títol "l'etiqueta" i la mateixa autora ens n'explicava el punt de partida:

El premi de narrativa breu Víctor Mora s'ha constituit al llarg dels anys com un dels de més solera pel que fa a relats curts. Està dotat amb un premi en metàl·lic de 800 euros més l'edició del relat guanyador i els finalistes, amb la característica especial que el dia dels premis ja es presenta el llibre recull de tots ells. Víctor Pallàs, patró de la fundació Víctor Mora:

En la d'enguany s'hi han presentat 108 originals, sensiblement per sobre de la de l'any passat. La temàtica dels contes és ben diversa:

A l'acte del dissabte es va fer un homenatge a Víctor Mora amb la projecció d'un audiovisual que ressegueix la seva carrera literària. A l'acte hi van ser presents bona part dels finalistes, així com també tres guanyadors d'edicions anteriors. Tots plegats van fer-se la tradicional foto de família al final de l'acte.El tret més especial d'aquest any ha estat la creació d'un caganer inspirat en l'heroi del còmic Capitán Trueno, el més conegut dels que va guionar Víctor Mora. Era un projecte que la fundació ja feia temps que portava entre mans, però que no s'havia pogut realitzar fins aquest any. El caganer s'ha fet a l'empresa caganer.cat, de Torroella de Montgrí. Marc Alós n'és un dels propietaris:

L'altra novetat que es va avançar dissabte és l'organització d'un primer taller d'escriptura creativa. Es farà de gener a abril i es podrà seguir presencialment o en la modalitat online. Els detalls per a inscriure's al taller així com la temàtica i el calendari detallats està penjat al web de la Fundació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar