Publicitat
Publicitat

El tema del CAP arriba al Parlament de Catalunya

La problemàtica del CAP de l'Escala arriba al Parlament de Catalunya i diputats del PSC i Iniciativa interroguen el conseller de Salut sobre el futur d'aquesta abs i sobre la política de privatització que sembla que vol seguir la Conselleria. Boi Ruiz replica que aquests concursos s'emmarquen en la llei vigent i assegura que treballaran per mantenir el model actual de sanitat.


La problemàtica del CAP de l'Escala arriba al Parlament de Catalunya i diputats del PSC i Iniciativa interroguen el conseller de Salut sobre el futur de l'ABS.

El concurs públic del CAP de l'Escala continua generant titulars i ja ha arribat a les altes esferes polítiques de Catalunya. Així, aquest matí, la diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Núria Segú, ha aprofitat la sessió de control per preguntar al conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre el CAP de l'Escala. Segú ha demanat al govern voluntat política per a canviar el rumb que està prenent la sanitat pública catalana.

El conseller, Boi Ruiz, tot i que ha dit que aquests concursos públics vénen marcats per llei, ha assegurat que farà tot el possible perquè el model actual de serveis integrals tingui continuïtat.

Un tema que també preocupa a Iniciativa per Catalunya-Els Verds. El diputat al Parlament, Marc Vidal, ha interrogat  Boi Ruiz per aclarir perquè es torna a licitar el servei del CAP de l'Escala. Preocupat per la situació i pel precedent de privatització que pot establir aquest concurs públic, Vidal ha demanat que l'ambulatori de l'Escala torni a dependre de l'Institut Català de Salut. I ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia encara ha de resoldre el recurs presentat per l'empresa Eulen per l'anul·lació de l'anterior concessió. Amb l'objectiu de donar màxima visibilitat al conflicte de l'Escala, està previst que el dia 12 de novembre es presenti al Parlament una moció en contra de la privatització de la sanitat pública catalana, i s'espera que obtingui un ampli suport dels diferents grups polítics. D'altra banda, la Plataforma en defensa de la sanitat pública ha creat una pàgina web amb tota la informació relativa al procés d'adjudicació del servei del CAP de l'Escala. I avui a les set del vespre ha convocat una reunió al CER per coordinar accions en contra d'aquest procés. Aquesta reunió s'emmarca en un seguit d'iniciatives que es duen a terme en diferents punts de Catalunya amb l'objectiu de posar punt i final a la política desenvolupada des del Departament de Salut, que s'exemplifica amb el conflicte del CAP de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar