Publicitat
Publicitat

Reorganització canals TDT

L'ampliació de la banda de telefonia en 4G obliga a reorganitzar tots els canals de televisió de TDT. Amb la nova configuració es perden alguns canals, en comencen de nous  i d'altres es veuen obligats a baixar de qualitat per poder-se encabir a l'espai que les plataformes tenen assignat.

La posta en marxa de la telefonia a 4G ha obligat al govern de l'estat a reestructurar de manera important els programes de TDT,  deixant lliures tots els canals per sobre del 60.Tots es podran sintonitzar de manera simultània a l'antiga i a la nova freqüència fins al 31 de desembre d'aquest any, funcionant només a la nova a partir d'aquesta data.Amb tot plegat, encara no fa 5 anys del pas del sistema analògic a la TDT , amb una important inversió sobretot de les comunitats de veïns , amb canvis de consideració a les instal·lacions. Preveient les despeses el govern de Madrid ofereix subvencions de fins a 250 euros en el cas de Catalunya, que s'han de tramitar a través dels instal·ladors.Pel que fa als usuaris individuals, a ales vivendes unifamiliars,  només caldrà que re-sintonitzin els seus receptors. Si es fa avui mateix es pot veure que molts canals estan doblats, ja que emeten per l'antiga i la nova freqüència.Tot això pel que fa al canals que es reben per antena. En cas dels abonats que rebin el senyal per cable, com és el cas de l'Escala, caldrà esperar quina és la disposició de canals que programi l'operador. 

Pel que fa als canals locals, com Canal 10 Empordà, ja van fer el canvi de banda en el moment de la migració a la TDT i no es veuen afectats, segueixen al canal 26 . Amés de Canal 10 Empordà i Empordà Televisió  s'hi afegeix El Punt Avui televisió. Respecte Televisió de Catalunya haurà de deixar un dels dos múltiplex que ocupa actualment, i  acumularà fins a 6 canals en l'espai que habitualment en hi ha 4, havent de comprimir més el senyal baixant qualitat  en algun dels casos. Hi trobem  TV3 i TV3 alta definició, El super3/33, Esport 3 i 3/24.Televisió Espanyola es guarda dos múltiplex, amb La 1 i La 1 HD, La 2, el canal 24 horas, Clan TV, Teledeporte i Teledeporte HD .Pel que fa als canals privats, un múltiplex l'ocupen els catalans amb 8tv, Barça TV, Bom i Rac105 , i la resta els d'abast estatal, alguns perjudicats igual que TV3,  han de baixar qualitat si volen mantenir totes les cadenes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar