Publicitat
Publicitat

Nova activitat a l'Escala: Cafè Filosòfic

Bona participació a la nova activitat proposada des de la Biblioteca Municipal de l'Escala. Una dotzena de persones van assistir a la primera de les dues sessions experimentals dels que s'anomena "cafè filosòfic" un activitat a càrrec de l'Escola de Filosofia El Pou de Girona.

La Biblioteca Municipal de l'Escala juntament amb l'Escola de Filosofia El Pou de Girona van engegar aquest dimarts una nova activitat anomena "Cafè Filosòfic" una nova modalitat per dialogar en torn un tema o problema que preocupi o sigui d'interès comú entre tots els participants. Tal i com explica Josep Maria Carbó, filòsof i moderador de l'activitat l'objectiu principal no és demostrar la personalitat i tampoc grans coneixements sinó passar de l'opinió al pensament.

Aquesta activitat s'ha estrenat aquesta setmana a l'Escala però la veritat és que la modalitat de Cafè filosòfic ja fa uns anys que funciona a molts paisos Europeus i de Sud Amèrica. El primer cafè filosòfic va nàixer a París l'any 92 de la mà de Marc Sautet, actualment Paris té més de 200 establiments on la gent és reuneix periòdicament per tractar d'entendre i compartir opinions de diferents temes de preocupació general.  A Girona aquestes sessions és van incorporant de mica en mica i el seu espai habitual de trobada són bars amb ambient relaxat o biblioteques.

 

La biblioteca de l'Escala va acollir aquest passat dimarts més d'una dotzena de participants, tots aquells que vulguin formar part d'aquesta activitat totalment gratuïtat tenen una nova oportunitat el proper mes de novembre

 

De moment només hi ha programades aquestes dues sessions, però no és descartar poder fer una sessió cada mes si l'activitat té continuïtat i bona acollida per part del públic.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar