Publicitat
Publicitat

Trobada vela llatina 2014

Poca participació a la Trobada de Vela llatina celebrada el cap de setmana.  El fet de coincidir en pont i que hi hagués una altra trobada al Maresme va limitar el nombre de participants.

Aquest dissabte es va celebrar la XIX edició de la Trobada de barques de vela llatina , una activitat organitzada per l'Associació d'amics de la vela llatina de l'Escala.La participació va ser escasa si ho comparem amb d'altres ocasions, amb un total de 14 vaixells, quan habitualment es supera de llarg la vintena.Hi van tenir a veure la coincidència amb el pont de l'11 de setembre , amb molts afeccionats locals que van optar per marxar de l'Escala , i la I Trobada de Velers Tradicionals de Badalona, que en ser la primera edició va atreure molt públic.

Les barques de vela llatina són embarcacions de lleure, en la majoria de casos restaurades pels mateixos propietaris, que dediquen moltes hores en posar-les a punt. Els afeccionats  es solen reunir sovint per fer sortides per gaudir de la navegació i el mar.

Pel que fa a l'Escala, la jornada de dissabte començava al matí amb un esmorzar popular al port.Al migdia les barques navegaven  a vela  fins la Plaja de les barques on han compartien durant una estona l'espai amb els banyistes. La Plaja de les barques era l'antic port pesquer,  on anys enrere amarraven dotzenes d'embarcacions de pesca, naturalment a vela. A la mateixa Plaja s'estenia  i es subhastava el peix.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar