Publicitat
Publicitat

De la llotja als fogons al MARAM

Bon balanç de l'estrena de la  visita guiada,  que sota el nom "De la llotja als fogons", s'organitza des del MARAM. L'activitat, molt ben valorada pels participants, es fa en col·laboració amb l'Hostal Empúries. Per la temporada vinent es programarà de manera regular.

De la llotja als fogons, és la proposta que aquest estiu ha estrenat el MARAM, el Centre d'interpretació del peix de la Confraria de pescadors de l'Escala, i que vist el resultat es vol fer de manera regular a partir de l'estiu vinent.Es tracta d'una col·laboració amb l'Hostal Empúries a través de la qual es dona a conèixer el procés des que el peix  es surt a pescar fins que arriba a taula.Els participants a l'activitat han assistit a la subhasta del peix, amb un comandament a distància que els acreditava com a compradors, assessorats per Biel Gavaldà, el cuiner de l'Hostal Empúries.Després de comprovar el peix que ha arribat a la llotja i controlant l'evolució del preu han anat adquirint el que més tard seria el seu dinar.A la compra uns sards, unes orades, escòrpores, aranyes i d'altres espècies de les anomenades low cost, poc valorades però molt apreciades si es saben cuinar.No hi han faltat uns calamars de putera, naturalment ben frescos.I de la llotja, a la cuina, improvisant les receptes amb el peix que s'ha comprat.Biel Gavaldà mostrava com treballar i preparas adequadament el peix fresc.

Es preparava rap amb pa i tomata, sarts a la sal, calamars a la brutesca, es fregien peixos enters amb espina i tot, carpaccio d'orada, i amb un brou es preparava un arròs senzill amb peix al vapor.Pels participants a l'activitat, val la pena conèixer de primera ma el món pesquer.Durant aquesta visita guiada tant particular, tot visitant les instal·lacions del port pesquer, s'han mostrat les arts de pesca amb les que es treballa actualment a la zona, com són el tresmall, amb el qual es captura la major part del peix blanc; l'encerclament, amb els que les tereanyines pesquen sardina, anxova o bonítol; o el palangre , una activitat que implica feina mesos mar endins.

Igualment, ja dins el MARAM, s'ha fet la visita al centre i a la col·lecció de malacologia Matilde Espinosa.El preu De La llotja als fogons és de 48 euros per persona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar