Publicitat
Publicitat

Un passeig per la literatura grega

Recital poetico-musical a Empúries per presentar la reedició del "Resum de literatura grega" de Carles Riba, editat per primer cop el 1927. Carme Callol i Josep Tero van posar veu i música.

L'històric "Resum de la literatura grega" recull les lliçons impartides per Carles Riba a l'Escola Superior de Bibliotecàries de 1916 a 1924 en el marc del projecte cultural de la Mancomunitat de Catalunya. Ara, quasi un segle més tard, l'editorial Cal·lígraf recull aque llibre històric i el completa amb una antologia de textos en traducció catalana que ha compilat Eusebi Ayensa. Uns textos que il·lustren la presentació que Riba fa dels principals autors de la literatura grega, des d'Homer a Museu, i que recull alhora algunes de les principals aportacions de les lletres gregues a la cultura occidental. La presentació es va fer en un lloc emblemàtic com l'antiga ciutat grega d'Emporion davant un nombrós públic. Eusebi Ayensa: 

El llibre ha estat editat per Edicions Cal·lígraf de Figueres. La presentació de dissabte, a banda de fer-se en un lloc especialment significatiu, va ser il·lustrada per la veu de Carme Callol i la veu i guitarra de Josep Tero:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar