Publicitat
Publicitat

Desallotjament centre escolars per possible fuita de gas

A les nou del matí s'han desallotjat els centres escolars l'Esculapi i Ballmanetes de l'Escala per una possible fuita de gas natural. La veu d'alarma l'ha donada la directora de l'Esculapi, quan a les vuit del matí ha anat a treballar i ha sentit una forta pudor de gas. Després d'activar els protocols, finalment s'ha confirmat que era una falsa alarma. A dos quarts de dotze tots els nens i nenes han pogut tornar als seus centres.

Aquest matí una forta pudor de gas ciutat ha obligat a desallotjar durant dues hores els nens i nenes de l'escola l'Esculapi i la llar d'infants Ballmanetes de l'Escala. Finalment, després d'activar el protocol d'emergència i que es desplacessin fins als centres escolars quatre dotacions dels bombers, una ambulància i diversos efectius dels mossos d'esquadra i de la policia local, les comprovacions dels tècnics de l'empresa Gas Natural han constatat que es tractava d'una falsa alarma. La primera persona a donar l'avís ha estat la directora del centre l'Escuapi, Xon Bover, que quan ha arribat a l'escola a les vuit del matí ha sentit la pudor de gas natural. 

Tal com està establert en aquests casos, a les nou tocades s'han tret tots els nens i nenes de les escoles i se'ls ha portat a fer un volt pels carrers de la zona. Als més grans se'ls ha explicat que hi havia una possible fuita de gas i als més petits se'ls ha dit que anaven d'excursió. Davant la possibilitat que plogués, i veient que la pudor es concentrava sobretot a l'Esculapi, s'ha optat per recollir tots els alumnes a l'edifici de Ballmanetes. Maribel Calderón és la regidora de Governació de l'Escala.

Per prevenció, s'ha acordonat la zona i s'ha prohibit la circulació de persones i vehicles pels carrers del voltant. A quarts de dotze els tècnics de Gas Natural han confirmat que era una falsa alarma i els estudiants de l'Esculapi han pogut tornar al centre. Tot apunta a què la pudor podia procedir de les clavegueres i que no es tractava de cap fuita de gas natural.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar