Publicitat
Publicitat

Experiència artística a l'institut El Pedró

Al llarg d'aquesta setmana els alumnes de segon cicle d'eso de l'institut participen en una experiència artística conduïda per l'artista guanyadora de la Beca de Primavera de l'Ajuntament de l'Escala. Mitjançant una performance, Mar Serinyà explica de manera pràctica als joves com ho fa per crear.

La performance amb el moviment del propi cos. Aquest és el tema que els alumnes de tercer d'ESO de l'institut el Pedró de l'Escala han treballat aquest matí, durant una classe pràctica que han fet amb Mar Serinyà, l'artista guanyadora de la Beca de primavera d'aquest any de l'Ajuntament de l'Escala. A través d'una performance, aquesta artista de Torroella de Montgrí ha ensenyat als joves quin és el seu particular procés de creació, que implica pràcticament tot el cos i dóna una gran importància al moviment. 

Dilluns, dimarts i dimecres d'aquesta setmana tots els grups de tercer d'ESO i els estudiants de 4rt de dibuix participen d'aquesta experiència artística. El treball dura dues hores i forma part de l'assignatura de visual i plàstica. L'objectiu és que els nois i noies coneguin mitjançant la pròpia experiència l'art contemporani. Una pràctica que la professora, Maria Rosa Albert, considera molt positiva, i que cada any es duu a terme amb l'artista premiat amb la Beca de primavera.

Els alumnes de tercer han fet la classe a les pistes de bàsquet,  però els de quart es van traslladar fins a la platja per a poder treballar amb la remor del mar. Aquesta experiència també serveix a Mar Serinyà per a aprofundir en el seu procés de creació i avançar en la seva tesi doctoral.

Mar Serinyà es va instal·lar a mitjans del mes d'abril a la Casa forestal de Sant Martí d'Empúries per tal de desenvolupar el seu projecte, amb què a través de la pintura i el dibuix pretén connectar el passat i el present fent servir la Mediterrània com a nexe d'unió.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar