Publicitat
Publicitat

1ra visita guiada a la subhasta del peix blau.

El MARAM fa la primera visita guiada a la subhasta del peix seguida d'un esmorzar. Dissabte també hi va haver estrena, la de les jornades  " De la salaó al sushi, història del peix a la cuina"

Avui, el MARAM, el Centre d'Interpretació del Peix de la Confraria de Pescadors de l'Escala, ha estrenat la visita guiada de nom " Subhasta del pexi blau + esmorzar" , una de les novetats d'aquesta temporada.Hi han participat 10 persones .La visita , que comença a tres quart de vuit del matí, permet aprofundir en el món de la pesca i especialment en l'art de la teranyina, amb tanta tradició a l'Escala.

Després de de veure com funciona la descarregada del peix i seguir en directe la  subhasta, els visitants han fet una ullada i han rebut les explicacions pertinents sobre la pesca del tresmall, acabant amb un esmorzar de pescadors, naturalment amb la lliçó apresa.

Recordem altres activitats del MARAM per Setmana Santa; disssabte 19 a les 11 del matí es fa una visita guiada a l'esposició de malacologia Matilde Espinosa i diumenge 20 , dins els caps de setmana en família,  també a les 11 del matí els més jovenets podran cercar el tresor pirata Barba Roja en una gimcana  a l'entorn del port pesquer.Encara dins les activitats del MARAM recordem la primera de les 4 entregues  "De la salaó al sushi, història del peix a la cuina", celebrada dissabte. L'objectiu és difondre el peix i la pesca  a través de la gastronomia resseguint un recorregut per les diferents maneres de cuinar el peix.En la 1era jornada sota el nom de " L'orígen de la salaó ". Lurdes Boix feia  història sobre tècnica de la salaó per conservar el peix, implantada al producte estrella de l'Escala, l'anxova. l'companyava Francisca Callol fent una demostració de com fer pots.A la cuina, Pau López del restaurant korpilombolo . Explicava que el peix i especialment l'anxova es pot cuinar i presentar de moltes maneres, essent la que sempre ha perdurat el pa amb tomata i un filet d'anxova. Mostrava com es prepara una sopa de tomata , amb anxova, alfàbrega i formatge, i després un foie ben especial amb anxova.La propera jornada , el mes de juny es dedicarà a l'escabetx. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar