Publicitat
Publicitat

Mar Serinyà - beca primavera 2014

La torroellenca Mar Serinyà guanya la Beca de Primavera de l'Escala 2014 amb el projecte “Present. Passat. Mar”. Gaudirà de tres mesos d'estada a la casa forestal per desenvolupar-lo amb un estil ben particular on juga amb tot el cos per a fer les seves creacions plàstiques.

El projecte "Present. Passat. Mar" ha estat el seleccionat d'entre un total d'onze propostes per a ser desenvolupat durant tres mesos d'estada a la Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries. Amb ell, Mar Serinyà vol parlar de mar i més concretament del Mar Mediterrani com a pont entre cultures i com a nexe d'unió entre el nostre present i el passat clàssic. Mar Serinyà, de 27 anys, comparteix la passió per la música i les belles arts. El 2009 es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona al mateix temps que es treis el Grau professional de música en l'especialitat de cant al conservatori de Barcelona. I actualment està cursant un doctorat a la Universitat de Barcelona on, a través de tot el cos, investiga els ritmes interns i externs i com aquests es condensen i es plasmen a l'exterior a través del traç visual i auditiu. I la Beca de Primavera l'afronta, sobretot, amb ganes d'aprofundir en tots aquests elements vinculats amb el territori:

Mar Serinyà ha anat desenvolupant un estil ben propi i particular en el qual se serveix de tot el cos a l'hora de plasmar les seves creacions, on el moviment sermpré hi té un paper cabdal:

Mar Serinyà té previst estructurar la seva estada en tres fases: una primera de treball de camp documentant-se i sobre el passat d'aquest territori, sobre el present i especialment sobre el mar; una segona de captació del moviment; i una tercera fase final de creació, durant la qual es faran una sèrie d'accions pictòriques de gran format que seran enregistrades en fotografia i en vídeo. Accions on pretén fer present el passat, fer parlar les pedres d'Empúries buscant fer conviure els antics clàssics amb la civilització actual.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar