Publicitat
Publicitat

Homenatge a Joaquim Folch i Torres

L'Escala dóna el tret de sortida dels actes d'homenatge a la figura de Joaquim Folch i Torres. L'historiador, crític d'art i museòleg va viure els últims anys de la seva vida a la Casa del Gavià.

La Casa del Gavià de l'Escala va acollir dissabte a la tarda, el tret de sortida d'un seguit d'actes d'homenatge a la figura de Joaquim Folch i Torres, crític d'art, historiador i museòleg, en el cinquantenari de la seva mort. El d'avui ha estat l'inici d'un seguit d'acte que portaran el record d'aquest puntal dels museu d'art de Catalunya per diferents centres de Barcelona, com són el Museu d'Història de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya o el Palau de la Generalitat. L'acte,  ha comptat amb l'assistència de Ramon Folch, nebot de Joaquim Folch i Torres, el qual no podia amagar la seva satisfacció i comentava durant la seva intervenció que ell va tenir l'honor de ser el primer en dormir a La Casa del Gavià.

Des de la terrassa de l'emblemàtica Casa del Gavià, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, glosava amb aquestes paraules la importància de la figura de Joaquim Folch i Torres:

L'homenatge s'ha fet a la Casa del Gavià perquè aquest edifici el va fer construir Folch i Torres i va ser de la seva família fins que l'ajuntament de l'Escala el va comprar l'any 1985. El poeta Carles Duarte va llegir uns poemes del llibre "Poesies" prologat per Caterina Albert i la soprano Esther Ribot va interpretar els poemes musicats "El vell mirall casolà" i "A tu". Es va completar l'acte amb la projecció d'un documental sobre la figura de Folch i Torres, creat amb motiu del cinquantenari de la seva mort. La historiadora Mercè Vidal, explicava la importància que té la figura de Joaquim Folch  i Torres per l'art a Catalunya.

{{ tall Mercè Vidal Historiadora  }}

Finalment es descobria la placa commemorativa a la Casa del Gavià on també s'aprofitava per fer la foto de grup.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar